Sigaretten verslaving

Veel mensen onderschatting een sigaretten verslaving. Hij is vaak hardnekkig en moeilijk om vanaf te komen. Toch zijn er een paar dingen die je kunt doen om te kunnen stoppen.

Als ex roker van 2 pakjes per dag leg ik je graag uit wat voor mij werkte. Ook neem ik in mijn blog een aantal feiten, medicijnen en medische onderbouwingen door.

Wil je geholpen worden met je sigaretten verslaving? Wij helpen je met stoppen met roken. Gemiddeld stopt meer dan 90 procent van al onze cursisten. Kijk maar in onze reviews!

Een afbeelding om mensen te helpen met hun sigaretten verslaving.

Waarom is een sigaretten verslaving zo lastig?

Sigaretten fabrikanten hebben hele teams met specialisten om sigaretten zo verslaafd mogelijk te maken. Ze houden zich aan de wet maar eerlijk is het absoluut niet.

Om te winnen van een sigaretten verslaving is het belangrijk om te weten wij de vijand is. Je bent het in ieder geval niet zelf! Om te kunnen stoppen moet je weten wat er met je lichaam gebeurd.

Stop Gewoon leert je symptomen kennen waardoor het makkelijker wordt om van je verslaving af te komen. Straks weet je dat bepaalde side-effects speciaal zijn ontworpen door de makers van sigaretten.

Je wilt toch niet verliezen van hun team die jou het expres moeilijk maakt? Ontdek welke stoffen in sigaretten zitten om jou te weerhouden van een rookvrij leven!

Wat zit er dan in sigaretten wat zo verslavend is?

Er zijn 2 hele belangrijke stoffen die ze in sigaretten doen om jou te weerhouden om te stoppen:

  1. Nicotine
  2. Acetaldehyde

Hoe komt het dat nicotine zo verslavend is?

Nicotine is echt een zeer verslavende stof omdat het de beloningscentra in de hersenen stimuleert en de afgifte van dopamine veroorzaakt.

Dit geeft jou een gevoel van plezier en genot, waardoor je je beter zult voelen en de behoefte krijgen om de drug opnieuw te gebruiken.

Na verloop van tijd kan het gebruik van nicotine leiden tot veranderingen in de hersenen die je verslaving verder versterken en het moeilijker maken om te stoppen.

Bovendien kan het onthouden van de effecten van nicotine en de angst om te stoppen ook bijdragen aan de verslaving.

Nicotine kan ook fysieke ontwenningsverschijnselen veroorzaken, zoals prikkelbaarheid en verlangen naar nicotine, waardoor stoppen moeilijk is.

Om je sigaretten verslaving de baas te worden moet je hier mee om kunnen gaan. Om de prikkels te verminderen kun je gebruik maken van een paar medicijnen. Die leg ik je zo verder uit!

Een afbeelding met tips om van je sigaretten verslaving af te komen.

Wat maakt Acetaldehyde nou zo een vervelende stof?

Acetaldehyde is een stof die van nature in het lichaam wordt geproduceerd tijdens de afbraak van alcohol.

Het is een bijproduct van het metabolisme van ethanol door het enzym alcoholdehydrogenase en kan ook aanwezig zijn in sommige voedingsmiddelen en in luchtvervuiling.

Acetaldehyde is een toxische stof die schade kan veroorzaken aan weefsels en organen, zoals de lever en de hersenen.

Het is ook een kankerverwekkende stof die verband houdt met verschillende vormen van kanker, waaronder borstkanker en darmkanker.

Bovendien kan acetaldehyde bijdragen aan de symptomen van een kater na alcoholgebruik, zoals hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid.

Zodra je stopt met je sigaretten verslaving gaat Acetaldehyde zijn werk doen. Je leven onmogelijk maken! Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dit te verminderen!

Hoe stop ik mijn sigaretten verslaving?

Stop Gewoon merkt dat een stukje begeleiding noodzakelijk is. Dit weten wij omdat eigenlijk al onze cursisten het al vele malen op eigen kracht hebben geprobeerd.

Begeleiding is niet alleen een stok achter de deur maar ook nuttig om de neven effecten tegen te gaan. Wij weten welke voeding je onrust verminderd en welke medicijnen echt helpen.

Wil je ook van een sigaretten verslaving af? Bekijk dan onze video’s of laat ons je persoonlijk helpen. Informatie avonden over stoppen met roken zijn ook nog eens best gezellig!

Bij Stop Gewoon is een informele sfeer en heeft verschillende panden. Je zit dus niet met verslaafden of mensen met complexe problemen. Het is laagdrempelig en echt de oplossing voor jouw rookverslaving.

Schrijf je in voor een gesprek of meldt je aan voor een meeting!